Dragon Age Legends – zplozenci také na Facebooku | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Dragon Age Legends – zplozenci také na Facebooku

13 Úno 2011

Vydání Dragon Age 2 se zadržitelně blíží a s ním na Facebook zamíří také jeho webová verze, jenž je nyní ve fázi uzavřené beta verze. Příběhově jde Dragon Age Legends souběžně s druhým dílem a odehrává se tak rovněž ve Free Marches, zemi východního Thedasu na sever od Fereldenu. Získal jsem přístup do uzavřené bety, takže se s předstihem můžete podívat, co vás v březnu čeká.

Na začátku si obligátně vytvoříte svého hrdinu. Vyberte jednu ze tří schopností (bojovník, mág, tulák), malinko přizpůsobíte vizáž a hurá na zplozence. První quest je zároveň tutoriálem, kde se naučíte základním principům. Souboje jsou po vzoru Heroes of Might and Magic (HOMAM) tahové a dopředu vidíte, kdo bude postupně na tahu, na základě čehož můžete naplánovat strategii.

Jinak jde „nečekaně“ o to, že plníte questy, získáváte odměny, expíte a kromě toho vylepšujete svůj hrad. V něm stavíte ubikace pro dělníky, alchymistické laboratoře a další místnosti, ve kterých vám dělníci vyrábějí například lékárničky. Samozřejmě se musíte starat o to, aby hrad vzkvétal a poddaní vás měli rádi. Čím vás budou mít raději, tím rychleji budou své úkoly dělat.

Přátelé jsou základ

Bojovat vás může až šest, resp. vy a pět přátel, ale nyní je možné přibrat nejvýše dva, ale to možná odvíjí podle levelu. Přátele poté ovládáte vy a léčíte je, případně doplňujete manu ze svých vlastních zásob. Pokud vyhrajete, dostanou za to určitou finanční odměnu.

Energie se v dobíjí poměrně rychle, ale naopak doba potřebná pro odpočinek vašich parťáků a znovu zapojení do bitvy je delší. Čas potřebný na regeneraci se liší napříč třídami a jednotlivci a pohybuje se v řádu dvou až deseti hodin v případě úmrtí.

K dispozici je také obchod, ale tam můžete nakupovat pouze za speciální peníze, které lze získat zakoupením reálnými penězi, ostatně jako v jiných hrách na Facebooku (chceš výhodu, zaplať). Stejně jako všechny dnešní hry, je Dragon Age Legends také poháněn Flashem. Na rozdíl od ostatních her překvapila nízká náročnost, která je možná částečně způsobena poslední aktualizací Flashe 10.2. Grafické zpracování je pěkné a není mu co vytknout.

Získáte in-game bonusy

Ptáte se, proč hrát na Dragona na Facebooku, kromě toho, že vás univerzum Dragon Age chytlo? Lákadlem je zisk bonusových předmětů právě do Dragon Age 2. Platí to nejen pro PC verzi, ale také PlayStation 3 a XBOX 360. Ostatně podobná akce se konala již u příležitosti vydání prvního Dragon Age.

A jaké in-game bonusové předměty si v Dragon Age 2 odemknete? V současné době byly potvrzeny Air of Confidence, Evra’s Might, Evra’s Trophy Belt, Ivo Family Crest a Dura’s Blue Flame. A pokud si předobjednáte Dragon Age 2 (PC, PlayStation 3, XBOX 360) ještě dnes, získáte nejen další exkluzivní předměty, český průvodce hrou, bio-ware body a další bonusy.

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!