Crysis 2 – 1. část recenze: grafika (galerie + video) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Crysis 2 – 1. část recenze: grafika (galerie + video)

8 Dub 2011

Jsou to čtyři roky, co vyšel první Crysis a v té době přinesl neuvěřitelnou grafiku, které nedosahují ani současné tituly. Ovšem daní za úchvatnou podívanou byly krvavé nároky na hardware a pořádně si jej užijete v podstatě až na dnešním hardwaru. Čekali jste na další technologický skvost nad, kterým budete slintat, a pořádně protáhne všechny obvody vašeho stroje? + galerie a videa

Pokud jste nesledovali dřívější zpravodajství a odpověděli jste ano, tak budete rozhodně zklamáni. Aby bylo na úvod jasno, v žádném případě nechci tvrdit, že Crysis 2 jako takový je špatný a více se dozvíte v druhé části recenze, ale grafická stránka si zaslouží pozornost.

První Crysis dnes stále vypadá impozantně a v podstatě jej nikdo nedohonil, natož překonal. Určitě si vzpomínáte, na obrázek poznej co je realita a slintali jste stejně jako já v té době nad každým vypuštěným screenshotem. Nyní můžeme slintat nad ukázky CryEnginu 3, jenže to je celé. Crysis 2 s ním má nejvýše společné logo při spuštění hry. Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše a řeknu to narovinu. Po grafické stránce je Crysis 2 mnohem horší než Crysis 1 a také než současná konkurence.

Screenshoty

Crysis 2 - mrakodrap

Při pohledu na mrakodrapy navozuje druhý Crysis dobrým dojmem

Crysis 2 - voda

Voda se také podařila

Crysis 2 se všechno snaží dohnat nasvícením, a při velké vzdálenosti to v exteriérech funguje, ale jinak by musel být člověk slepý, aby si nevšiml těch ubohých textur, které jsou na úrovni deset let starých titulů.

Crysis 2 - interiér

Crysis 2 - plakát

Crysis 2 - kotouč

Také máte na svém autě takového kotouče?

Crysis 2 - voják

Obličej za jedna, ale co ten ohoz?

Crysis 2 - voják

Místy to najednou jde, a na Crysis 2 se dá koukat.

Crysis 2 - interiér

Crysis 2 - operace

Crysis 2 - armatura

Ale vzápětí opět padnete do kolen.

Crysis 2 - půda

Crysis 2 - exteriér

Jsem jediný komu se na těchto screenshotech zdá něco podivného nebo to recenzenti přehlížejí a případně hrají na konzoli? Konzolovou verzi (PlayStation 3) jsem zkoušel také a stejně se nemohu ubránit dojmu, že to není také žádný zázrak a Killzone 3 vypadá lépe.

Extrémní detaily kam se podíváš

Pokud jste to náhodou nepoznali, jedná se o nejvyšší detaily, resp. označené jako extrém. Ostatně možnosti grafického nastavení víc než jednu položku nenabízejí. Při pohledu na mizerné grafické zpracování je s podivem, že je druhý Crysis přehnaně náročný. Na „extrémní“ grafiku vám poběží skoro stejně jako první Crysis, který ovšem vypadá o několik tříd lépe a nabízí mj. zničitelné prostředí.

Prostě mi nejde do hlavy, proč by mělo být pokračování nějaké hry a obzvláště graficky exkluzivní pecky mnohokrát horší. Kdyby to bylo jiná hra nebo byl grafický zážitek konsistentní, tak nebudu snad nic namítat. Jenže když na jedné straně se vám hra snaží navodit pozitivní dojem, který je vzápětí odkopnut do pekel jen při pohledu na odpadkový koš, tak je prostě něco špatně. Místo údivu si totiž budete neustále opakovat: „wtf, tohle je současná hra?“ Snad se dočkáme vydání HD textur a při troše štěstí dříve slibovaného, nyní možná zrušeného DirectX 11 patche.

PC hráčům nezbývá nic jiného, než fandit švédským klukům z DICE a těšit se na Battlefield 3, který je primárně vyvíjen pro PC s nativní podporou DirectX 11 a doufat, že po několika letech stagnace se konečně grafika v PC hrách posune dále. Naopak konzolisti se mohou radovat z toho, že si mohou užít Crysis.

Videa

Na závěr ještě pár videí, kde názorně uvidíte technologickou dokonalost Crysis 2.

Dále čtěte pokračování recenze Crysis 2.

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!