Co stalo a stane II | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Co stalo a stane II

3 Zář 2006

Původně měl být tento příspěvek publikován už dříve spíše jen na zaplácnutí místa, ale nyní je z něj plnohodnotný příspěvek shrnující víceméně celé prázdniny.

Překlady

Když pominu překlad novou verzi CCleaneru a utilit od GlarySoftu, tak se mi podařilo dokončit překlad do čínského poštovního klienta Foxmail. Popravdě řečeno i práce na překladu způsobila odklad toho příspěvku. Kromě Foxmailu jsem investoval čas i do nových projektů.

  • Jump to File Extra – Už se objevila verze s podporou jazykových balíčků, jejíž instalátor obsahoval konečně češtinu. Takže jsem aktualizoval překlad a doufám, že nebude autorovi zase 2roky trvat, než aktualizuje český překlad 🙂 . V příští verzi Winampu už bude česky i JTFE.
  • PStartVelmi jednoduchý a propracovaný spouštěč programů. Vhodný pro flashdisky. Verze 2.10 bude obsahovat češtinu (v současné chvíli nelze přeložit).
  • VLC Media PlayerVýkonný přehrávač multimedií s podporou mnoha různých audio i video formátů včetně DVD a VCD. Vhodný nejen jako portable přehrávač. Obsahuje opravdu spoustu textů (přes 3000 řetězců), takže jen tak venku nebude. Až se objeví, tak přímo také v programu.

Ještě pár věcí by se našlo, ale nic není definitivní, takže si je nechám pro sebe.

Internet

Během prázdnin spatřila světlo světa jak další beta verze Internet Exploreru s označením RC1, tak druhá betaverze Firefoxu 2.0. V IE7 se mi z nepochopitelných důvodů zobrazuje pouze panel adresa, v první beta verzi se mi zobrazovalo vše. Stejně ho používám jen na testování stránek, takže mi jsou nějaké další funkce ukradený. Šnekos 2.0 mě odradil už při pohledu na screenshoty. Mix IE 7 a Opery 9, to už je i na mě moc silný kafe (pouze přirovnání, kafe nepiju).
Nová verze Opery 9.02 bude omnoho lépe pracovat s AJAXem, takže nejen Gmail bude snad už fungovat kompletně.

Blog

I přes sliby o větším počtu příspěvků při oznámení o novém designu, tu bylo trochu víc mrtvo. Stejně se nic zajímavého ani nestalo a navíc se mi nic nechtělo dělat. Vždyť prázdniny jsou přeci jen jednou do roka 🙂 . Na konci srpna, 31.8, jsem ještě trochu upravil design, resp. vyhledávání. Nyní ladí k celkovému designu a hlavně zobrazuje se všude stejně (Opera 8.x a výš, IE6 a výš, Firefox 1.5 a výš – netestováno na FF2.0). Taky jsem nad tím strávil dva dny a nebylo na mále a málem jsem se z IE6 zbláznil.

Tak a to by bylo asi vše. Stejně po publikování zjistím, že jsem na spoustu věcí zapomněl. Alespoň bude příště o čem psát. Diskuze pod příspěvkem je otevřená, takže můžete diskutovat, např. o blížící se škole 😉 .
Pozn.: Koncert Divokýho Billa v Broumově byl super, jenom škoda že pršelo.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života
Tagy: , ,

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!