Co se stalo a stane | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Co se stalo a stane

19 Čvn 2006

Předem bych se chtěl omluvit za to, že jsem v poslední době nenapsal více méně žádný článek a ještě v delším časovém horizontu nepublikoval žádnou záložku do Google Earthu. Nějak jsem neměl chuť nic napsat, potažmo najít záložku, a vlastně ani nebylo o čem. Takže tímto článkem bych rád v krátkosti shrnul nejzajímavější věci.

V minulém týdnu spatřila světlo světa nová beta-verze programu pro prohlížení satelitních snímků, Google Earth. Kromě opravení bugů, jako tomu bývá i u ostatních programů, dostala nová verze svěží středostříbrný vzhled. Ovládací panel byl nahrazen průhlednými ovládacími šipkami v pravém horním rohu, takže se podstatně zvětšila prohlížecí plocha. Dále byla přidána podpora textur na 3D modelech, takže modely vytvořené Google SketchUpem mohou být reálnější.

Další novinkou je, že od neděle jede bloguje.cz na novém zobrazovacím jádře což má za následek snížení zatížení serveru a databáze. Krom toho se nejen uživatelé, ale i čtenáři mohou těšit na nové a nové vlastnosti a funkce, které na starém jádře nešly realizovat.

A aby toho nebylo moc, tak nakonec jenom drobná informace o prohlížeči Opera. Zítra, 20.6., by na konferenci v Seattlu měla být představena finální devítková verze. Takže po spoustě weekly buildech, middle buildech, daily buildech a čtyřech beta-verzích se snad dočkáme a Mozilla dostane pořádně na frak 😉 .

Pozn.: Jen co začnou prázdniny, tak chystám menší úpravu stávajícího design, protože je okoukaný a pár věcí by si zasloužilo upravit.

Pozn 2.: toto je první příspěvek na novém jádře, takže omluvte případné chyby v zobrazování. Všechny chyby ohlásím v bugcentru. Připomínky a chyby můžete nechat v komentářích.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!