CN Tower | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

CN Tower

27 Lis 2008

Další záložkou do GE je nejvyšší volně stojící stavbou s veřejně přístupnou vyhlídkovou plošinou na světě. Postavena byla již v roce 1975, vysoká je 553,33 metrů a najdete ji v Torontu na břehu jezera Ontario. Jak jste určitě poznali, jedná se o telekomunikační a turistickou věž CN Tower.

goggleearth

Zajímavosti

Nejvyšší stavbou světa už nebude moc dlouho. Prvenství ji příští rok uzme mrakodrab Burdž Dubaj v jenž se staví Spojených arabských emirátech a podle předběžných plán bude vysoký 808 metrů.

Základy věže jsou duté betonové pilíře s šesti výtahy, schodišťovou šachtou a energetickými rozvody. Na vrcholu je 102 m vysoká vysílací anténa. Veřejně přístupné jsou dvě patra věže, SkyPod (346 m) a Space Deck (446,5 m)

Související

Martin Buchta | Kategorie: Google Earth

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!