CHIP spustil mezinárodní stahovací server | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

CHIP spustil mezinárodní stahovací server

24 Čvn 2007

Download CHIP.euNěmecká redakce časopisu CHIP spustila nedávno nový portál zaměřený na stahování programů Download CHIP.eu, dále jen DC.eu. Stahovacích serverů už existuje spoustu, z anglických např. oblíbená Softpedia nebo Download.com a českých vodách internetu Slunečnice či Stahuj, německý CHIP už dlouho taky jeden má jako součást svého webu, takže kdyby DC.eu byl obyčejným download serverem, tak by jeho vytvoření bylo stejné jako nošení dříví do lesa.

DC.eu je jiný, protože si klade za cíl nejen vytvořit mezinárodní stahovací server se rozsáhlou knihovnou programů, ale DC.eu má fungovat komunita uživatelů, kteří zde mohou vyjádřit svůj názor, mohou se zeptat, když si s něčím nevědí rady, poradit ostatním uživatelům a případně navrhnout nový program na zařazení do knihovny.

V současné chvíli je DC.eu ve stádiu beta testování, např. špatné zobrazení české verze v IE6, ale od toho je to beta, aby se hledaly vychytaly všechny chyby. Navíc už nyní je dostupný v 7-mi evropských jazycích, mezi kterými samozřejmě nechybí čeština.

Jediné co české verzi DC.eu zatím chybí a co potřebuje, je základna uživatelů. Nyní je tam pouze spouštěcí tým, mezi který mimo jiných já i oBzB patříme 🙂 , který se snaží udržovat programy aktuální a postupně lokalizovat popisy programů do češtiny. Pokud se orientuje v oblasti softwaru (co na to říkáš PetřeTwo?), rádi pomáháte ostatním uživatelům a chcete být součástí něčeho velkého, nebo pouze hledáte kvalitní stahovací server, neváhejte a navštivte DC.eu. Případně se zaregistrujte nebo si nechte poslat pozvánku od stávajícího člena, který díky Vám získá body.

Poznámka pod čarou: Já a oBzB pracujeme jako externisté pro CHIP ještě od doby, kdy jsme pouze vytvářeli české popisky k programům a nic jsme netušili o přípravě tak velkého projektu. Poté už jsme něco málo věděli, ale bylo všem zakázáno cokoli něco naznačovat, takže nyní, když už je to venku, tak se o tom mohu zmínit tady na blogu. Za nabídku na spolupráci a tím pádem získání trochu peněz patří díky Jirkovi Macichovi.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!