Burnout Paradise konečně na PC | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Burnout Paradise konečně na PC

5 Úno 2009

Minulou středu jsem byl pozván do sídla Electronics Arts na prezentaci hry Burnout Paradise: The Ultimate Box, která nyní rok po uvedení na konzolích vychází zítra 6.2.09 poprvé také na PC.

Jako jeden z mála vybraných českých bloggerů jsem měl tu možnost, zahrát si tuto hru na výkonné sestavě postavené na Corei7 a grafický výkon zajišťovaly 3 GeForce GTX 295 v TRI-Sli. K dispozici byly připraveny dvě sestavy, jedna zapojená na 3 LCD a druhá s NVIDIA GeForce 3D Vision, aktuální novinkou od NVIDIE. Každá varianta dodávala hře jiný rozměr a tím vytvářela ještě lepší dojem ze hry, který byl i tak vynikající. Při zapojení na 3 monitory se na bočních zobrazoval prostor vedle auta. To se hodilo především v režimu vyřazování soupeřů což poskytovalo možnost ideálně načasovat okamžik pro náraz. Jedinou nevýhodou byla absence zapnutého vyhlazování, ale při vyšší rychlosti jsem to již nevnímal. Na 3D brýle jsem byl hodně zvědavý, ale nakonec mě to moc nenadchlo. Princip této technologie spočívá v zobrazování 2 vzájemně posunutých snímků (viz. foto při pohledu bez brýlí), které se v brýlích synchronizují, více informací o této technologii na Games Tiscali. V porovnání s 3mi LCD byl obraz živější a vtáhne vás více do hry, ale bohužel prostorově působilo pouze auto a okolí bylo ploché. V případě Burnoutu se holt NVIDII 3D profil moc nepovedl. Hru jsem sice testoval na výkonné sestavě, ale podle informací a recenzí by měla být hratelná i na průměrných sestavách. Minimální nároky jsou P4 3GHz, 1GB RAM, 128 MB grafická karta s podporou Pixel Shaderu 3.0 a pro aktivaci připojení k internetu. Za celou dobu sem nezaznamenal výrazný pokles FPS a tuhnutí, typické jevy pro špatnou konverzi a optimalizaci. Takže jsem zvědav, jak to poběží na mém obstarožním stroji postaveném na P4.

Pokud jste náhodou o této sérii neslyšeli, tak věřte, že se jedná o čistě arkádovou záležitost, ve které je důraz kladen na likvidaci soupeřů. Jednoduše skvělý mix Flatoutu a Need For Speed. Otevřený herní svět Paradise City, kde nemáte žádné zábrany. Žádná vytyčená trasa při závodu pomocí průhledných zdí, plynulé střídání dne a noci, auta i motorky, dobře zpracovaný model poškození a vynikající soundtrack. Takže po dlouhé době opět něco hratelného také pro PC. Více o dojmech se rozepisovat nebudu, protože hraním se strávil zhruba hodinu a ostatně vše potřebné si přečtete v recenzích.

Burnout Paradise: The Ultimate Box pro PC je obsahově stejný jako verze pro konzole a navíc přichází již se všemu dosud vydanými balíčky (Cagney, Bikes a Party). Za nedlouho po vydání hry se můžete těšit na další volně stažitelný balíček, jenž bude obsahovat legendární auta z filmů a seriálů (např. DeLorean z Návratu do budoucnosti). Hra bude distribuována zdarma, jako plná trial verze. To je bezesporu výhodné, protože si zjistíte, zda vás hra opravdu bude bavit a jestli ji vám vůbec poběží na hratelné úrovni a hodina času (30minut offline a 30minut online) je na to více než dost. Zatím si můžete přečíst recenzi v Levelu nebo na Games Tiscali, kde dostala hra vysoké hodnocení 9/10. Pokud jste již teď rozhodnuti, že si hru pořídíte, neváhejte a předobjednávejte.

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!