Bloguje skončilo, Buchtič blog 2.0 je tady | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Bloguje skončilo, Buchtič blog 2.0 je tady

4 Čvc 2012

klávesa EnterTak je to tady, po několika letech, kdy jsem zvažoval klady a zápory přesunu tohoto blogu na svojí doménu buchtic.net, je dokonáno. Bloguje k prvními červenci 2012 skončilo, resp. do konce roku bude fungovat přesměrování na novou adresu.  Důvody si nechám pro sebe a nebudu k rozhodnutí potažmo LAAR vyjadřovat. Nicméně doporučuji  k přečtení pohled bývalého administrátora a zakladatele Arthura Denta.

Největším důvodem, proč jsem dosud změnu odkládal, byla náročnost celé operace. Navíc když jsem zjistil, že za necelých sedm let bylo publikováno více jak 560 příspěvků, došlo mi, že jejich projití a úprava nebude chvilková záležitostí. Za asistenci při této redakční činnosti patří veliký dík oBzB.

Blog je k dnešnímu datu kompletně přesunut a na původní adrese již nic nenajdete. Vše by mělo být plně funkční, ale pokud byste náhodou narazili na chyby, nahlaste mi je. Vzhled prošel drobným faceliftem, jehož podoba ještě není úplně finální a stále dolaďuji drobnosti.

V souvislosti s přechodem jsem zvažoval změnu názvu a povýšení na magazín. Důvody pro změnu byly nasnadě, mj. návštěvnost, ale především zaměření, které se za těch krásných sedm let vyprofilovalo a záběr je poněkud větší než dříve. Navíc v poslední době zájem o blogy upadá. Pro zachování značky „Buchtič blog“ hovořil fakt uživatelského povědomí stejně jako vyšší volnost pro osobní názory na rozdíl od magazínu. Nakonec po krátkém průzkumu (díky všem zúčastněným), jsem se rozhodl, že ke změně názvu nedojde. Vymýšlet jiný neotřelý název magazínu by bylo možná ještě horší 🙂

Budoucnost blogu

A jak vidím budoucnost?  V posledních měsících jsem blog hodně zanedbával (škola, bakalářka a další nepříjemné věci). Slibovat nic nebudu, ale rád bych obnovil dříve a stále tolik oblíbenou kategorii  Google Earth (pokud máte tipy na zajímavá místa sem s nimi). Plánuji navázat na sérii návodu/tutoriálů/tipů co a jak napříč světem Windows, nejen desktopovým, ale rovněž mobilním a následně tabletovým. Při pohledu na čísla podobné články generují stále solidní návštěvnost a je evidentní, že tuzemskou internetovou základnu trápí po desetiletí více či méně ty samé problémy.

Nedávno jsem našel v archivu několik článků, které stojí za publikování. Mám tu rovněž několik dobrých her, které stojí za to, jen jsem se k nim neprokousal a následně se určitě podělím o své dojmy.

S lokalizacemi nekončím, ostatně momentálně pracuji na dalších kouscích. Samozřejmě děkuji za tipy a v neposlední řadě za podporu, kterou mi vyjadřujete. Je to pro mě uznání. Dost možná v budoucnu na poli lokalizací přijde nový projekt, který tu dosud nebyl.

Počet miniaplikací je již nyní více než úctyhodný, proto dojde k oddělení projektu na samostatnou subdoménu. Ve Windows 8 samozřejmě postranní panel zůstává, proto nabídkou rádií budu stále rozšiřovat. Zároveň plánuji připravit aplikaci pro Metro, která by následně měla být ke stažení na Windows Store.

Nejčerstvější informace získáte nadále na mém Twitteru případně Facebooku. Pokud hledáte tipy na zajímavé zdarma dostupné aplikace nebo recenze čtěte PCWorld. Podnikáte-li v oblasti IT nebo se jen o dění na trhu zajímáte, doporučuji sledovat ChannelWorld. Co se nevejde jinam a zbyde prostor a chuť, objeví se na tomto blogu.

Abych to shrnul, doufám, že si stávající čtenáři najdou k novému blogu cestu a především oslovím další. V případě, že máte na svém webu umístěn odkaz na Buchtič blog, budu rád, když původní adresu buchtic.bloguje.cz nahradíte novou blog.buchtic.net

Máte se na co těšit a držte mi pěsti 🙂 Když to vyjde, přichystám pro své čtenáře i nějakou soutěž.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!