BioWare Con - reportáž + fotogalerie | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

BioWare Con – reportáž + fotogalerie

4 Bře 2011

Pokud jste fanoušci vývojářského studia BioWare (KOTR, Mass Effect, Dragon Age a další), měli jste čas a odvahu, jistě jste si nenechali ujít v pořadí již druhý ročník BioWare Conu. Ten pro komunitu pořádala česká pobočka Electronic Arts a letos byl zaměřen především na Dragon Age 2, ale došlo také na Mass Effect 3 (+fotogalerie).

Sraz fanoušků se konal 19.2.2010 v pražské středověké krčmě Anno Domino 1471 a již dobrou hodinu před zahájením akce se před místem konání hromadily početné zástupy natěšených fanoušků. Ačkoli to vypadlo, že se tam nevejdeme, nakonec jak to tak bývá, nedorazili všichni registrovaní a vešli jsme se tak akorát, bez toho abychom se se tlačili, jako tomu bylo loni. V jedné části krčmy bylo plátno (v té se také prezentovalo) a v druhé byla připravena s velkou úhlopříčkou, takže ani osazenstvo z druhé části o téměř nic nepřišlo.

Kostky Dragon Age 2

Samozřejmostí byly všudy přítomné plakáty a kostky s tématikou Dragon Age 2

Moderování celé akce se zhostil Mikoláš Tuček (Re-Play), kterému měla asistovat kolegyně Alžběta Trojanová, ale ta se omluvila údajně z důvodu studia. Na úvod nám promítli trailery z Dragon Age 2, řekli pár slov a poté se předvedli dvě ukázky z Dragon Age . Byl vidět nejen větší důsledek rozhodnutí v rozhovorech, důraz na rivalitu ve skupině, ale především je znát výrazný posun od prvního dílů co se týče pohybu postav. Již to nejsou takové loutky, které stojí jen na místě a dělají jeden pohyb (typicky mág), ale hýbou se, pohrávají si se svou zbraní a ženy působí při chůzi reálněji.

Dragon Age 2 jsme si v průběhu celé akce mohli vyzkoušet na dostupných noteboocích neoplývajících valným výkonem, takže by neměl být problém jej na stejných konfiguracích jako první díl. Každopádně nenechte se zmást dostupným demem, které rozhodně nedemonstruje kvality plné verze a díky neuvěřitelným omezením a špatným výběrem kapitol vás může odradit. Více v následné recenzi, ale prozatím to shrnu tak, že Dragon Age „zmasseffectovatěl“, trochu zrychlil, přiblížil se konzolistům a masám, ale stále je to ten Dragon Age.

Velmi těžký kvízPoté přišel na řadu Velmi těžký kvíz, který prověřil znalosti všech přítomných
Velmi těžký kvíz dával zabrat mozkovým závitůmVelmi těžký kvíz dával zabrat mozkovým závitům
Ve Velmi těžkém kvízu zvítězila ženaVšechny přítomné porazila žena, další výherci dostali už jen hry

Následovala pauze na občerstvení a poté se slova chopil slova Jarda Faltus s přednáškou o Mass Effectu 3. Sesumíroval hrstku faktů a především doplnil o spekulace, které sice nepotvrdil ani nevyvrátil, jen procentuálně ohodnotil, na kolik tomu věří. Každopádně některé myšlenky zněly hodně reálně a určitě se dočkáme rozdílných konců podle učiněných rozhodnutí v nejen v předchozích dílech.

Jarda Faltus se rozpovídal o Mass Effect 3Stane se Shepard reaperem? (Všimnout si můžete ocenění hra roku pro Mass Effect 2)

Následovala panelová diskuze a poté se již jen hodovalo, pilo, hodovalo, pilo, hodovalo a pilo a konečně se zlatavým mokem mohli osvěžit také pořadatelé z EA Czech.

Konečně pivo :-)Radostný výraz z povedené akce
Idol náctiletých dívek :-)Také se tancovalo a bystřejší čtenáři zajisté poznali Fiolu z pořadu Indian a fanynky Sims Castu zřejmě v této chvíli zuří
Tanečnice se během večera předvedly hned několikrát

Celou akci provázela přátelská atmosféra, a jak mi na začátku přišlo v krčmě hrozně málo světla, na konci jsem si již zvykl. Kromě nezapomenutelného zážitku jsme měli možnost odnést si tričko s motivem Dragon Age 2 a všichni zúčastnění dostali bonusový předmět (Staff of Parthalan) do Dragon Age 2. Další bonusové předměty budete moci získat hraním Dragon Age Legends na Facebooku.

Foto: Evei

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!