Battlefield: Bad Company 2 - dojmy z MP bety | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Battlefield: Bad Company 2 – dojmy z MP bety

11 Úno 2010

Battlefield: Bad Company 2V minulém týdnu jsem získal exkluzivní přístup k multiplayerové PC beta verzi úspěšné akční vojenské pecky s podtitulem Bad Company, které nyní dočkají také PC hráči. Na co se můžete těšit a jak to vypadá s náročností na váš hardware?

Multiplayerová beta obsahuje jednu jedinou ovšem za to pořádně velkou mapu situovanou do aljaššského Port Valdez, kde končí ropovod (zima a hory jsou jednou z novinek BC2). Útočníci (US Army) začínají výsadkem za doprovodu proti letadlové palby na vyvýšené oblasti mapy a úkolem je zničit několik m-com vysílačů. Obranná frakce (Rusové) jim má naopak zabránit v jejich zničení v čemž jim pomáhají vhodně rozmístěné stacionární kulomety a raketomety.

Předností Battlefieldu byly vždy vozidla a nyní tomu není jinak. Pro cestování po mapě můžete z pozemních vozidel využít čtyřkolky, obrněná vozidla, tanky a pro boj ze vzduchu je k dispozici bojový vrtulník AH64 Apache a transportní AH60 BlackHawk, do kterého se vejde 5 hráčů. Plná verze přidá rusům bojový vrtulník MI28 a pro boj na vodě přibudou 2 čluny.

Týmová spolupráce klíčem k úspěchu

Pro ostřílené hráče se na herním systému téměř nic nezměnilo, kromě většího důrazu na týmovou spolupráci, která je základem úspěchu. Při nahrávání si můžete zvolit, zda se chcete připojit do týmu a respawnovat se tak poblíž leadera bez nutnosti přoběhnout klidně půl mapy.

Pokud budete po mapě pobíhat sami, tak je pravděpodobné, že vás na pvním rohu někdo sundá. To samé platí pro zneškodňování, v tomto případě vysílače, kdy není radno jít na věc sám, ale za podpory vašich parťáků. Na každém rohu na vás dýchá duch týmové spolupráce a v singleplayeru se máme těšit na vylepšenou AI jak vašich spolubojovníků, tak nepřátel.

Na výběr jsou stále 4 povolání (Assault, Engineer, Medic a Recon) a s postupným získáváním bodů za zabití nepřátel se vám budou klasiky odemykat nový zbraňový arzenál (celkem 42 zbraní) a jejich vylepšení, které se nově bude vztahovat také na vozidla (lepší pancíř, průraznost zbraní atd.).

HW nároky

Švédští DICE vsadili na léty osvědčený Frosbite engine, který zajistí kvalitní grafický zážitek a je zaručeno téměř zničitelné prostředí (ploty, bedny, stromy, vozidla, do jisté míry i budovy a spousta dalších objektů). To vše při nijak extrémně přehnaných HW nárocích a bez použití otravného balastu jménem PhysX, který stejně jen zvyšuje náročnost všech her.

Osobně betu hraji na poměrně obstarožní, leč průměrné a v českých domácnostech se v různých modifikacích vyskytující konfiguraci. Konrétně se jedná o Pentium 4 s taktem 3,4 GHz, grafickou kartou ATi Radeon HD 3850 HD (samozřejmě v AGP) a 2 GB RAM. V rozlišení 1280×1024 na plné detaily a se zapnutým vyhlazováním (2xAA) běží hra na úrovni hratelnosti.

Podle slov českého zastoupení EA se jedná se o betu kódem z prosince, která postrádá optimalizaci. Tak doufejme, že plná verze bude optimalizovanější a vývojáři zapracují některé změny, po kterých hráči volají (například možnost si lehnout).

Chcete také hrát betu?

Pokud jste fanoušek série nebo vás hra zaujala, neváhejte a předobjednáte. Čekání do 5. března se vám zkrátí, protože s každou předobjednávkou získáte přístup k výše zmíněné beta verzi. Hra je dostupná také pro XBOX a samozřejmě PS3.

V případě, že byste si chtěli Bad Company 2 vyzkoušet, staňte se fanouškem oficiální české stránky Battlefield na Facebooku. Na její stránce najdete odkaz na aplikaci, která vám přidelí klíč po pozvání 3 přátel. Neváhejte a pospěšte si, počet klíču je omezený.

Beta Battlefield Play4Free

Pokud máte zájem o přístup do právě probíhající bety Battlefield Play4Free, využijte tento kód: 8UY7-44HF-GRUJ-Q937 (platí pro prvních pět nejrychlejších).

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!