Změna zákonu o silničním provozu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Změna zákonu o silničním provozu

1 Úno 2006

Už podle nadpisu je jasné, že tento článek úplně nezapadá do tématického zaměření tohoto blogu. Píšu o tom z důvodu, že nedávno jsem napsal článek Náchodský paradox o dopravní situaci města Náchoda. Stále vám to nedává smysl? V připravovaných změnách silničního zákona je zahrnuta totiž i jízda po kruhovém objezdu. Jde o to, že lidé totiž neumí po kruhovém objezdu jezdit a na tom právě vázne doprava, nejen v Náchodě.

Paragraf 30, odst. 5
Při vjíždění na kruhový objezd a jízdě po kruhovém objezdu, nepřejíždí-li z jednoho jízdního pruhu do druhého podle par. 12 odst. 5, řidič nedává znamení o změně směru jízdy; při vyjíždění z kruhového objezdu řidič je povinen dát znamení o změně směru jízdy.

Více o novém silničním zákonu se dozvíte na nově založeném webu Ministerstva dopravy.

Martin Buchta | Kategorie: Ze života

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!