Jednoduché poslání sms z internetu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jednoduché poslání sms z internetu

16 Led 2006

Už je to dávno, kdy jsme mohli posílat SMSky na všechny tři mobilní operátory zadarmo. Časy se, ale mění a nic není jako dřív. Pro odeslání sms do T-Mobilu, musíte mít simkartu od T-mobilu a zaregistrováni na t-zones. Na Eurotel můžete odeslat zprávu max. o délce 60 znaků a k tomu musíte ještě opsat kontrolní kód (dříve byla přidávána i reklama) a při posílání sms na Vodafone musíte opsat taky kontrolní kód.

Nebaví vás opisovat kontrolní kód? Chtěli byste posílat delší sms než jen 60 znaků? Tak právě pro vás jsou určeny následující tipy, za které mimo jiné děkuji i Ondrovi.

Posílání z internetu
Pro odesílání smsek z internetu, použijte nově vzniklou sms bránu Poslat SMS. Pro využití všech nabízených služeb se stačí jen zaregistrovat. Po přihlášení máte k dispozici inteligentní adresář, neomezený počet kontaktů v adresáři, vkládání automatického podpisu, řazení čísel do skupin a posílat můžete sms o délce 495 znaků (9sms) do Eurotelu, 775 znaků (5sms) do T-Mobilu (samozřejmě, že musíte doplnit údaje z t-zones) a 760 znaků (5sms) do Vodafone. Oproti SMS brán operátorů a sms.cz má spoustu výhod. Nemusíte pokaždé opisovat čísla z mobilu, nemusíte opisovat kontrolní kód a každý si najde určitě ještě něco dalšího. Pro přihlášení můžete využít i zabezpečené připojení.

Posílání z počítače
Pro odesílání sms z PC používáte nejspíše DreamCom SE (popř. Kubík SMS DreamCom). Tento program má, ale dva nedostatky. Po odeslání cca10 sms musíte kliknout na zobrazovaný reklamní banner a před odesláním musíte opsat kontrolní kód.
Místo toho doporučuji použít freewarový program EurotelSMS. Nenechte se zmást názvem, sms můžete posílat na všechny tři operátory. Oproti DREAMCOMU má menší HW nároky (nevytěžuje, tak CPU). Dále obsahuje podrobné nastavení komunikace a automaticky rozpozná kontrolní kód. Pokud ho nedokáže rozeznat, tak vás vyzve k jeho rozeznání a dopsání.

Posílání z mobilu
A pro posílání sms používám aplikaci Oskárek, který taky automaticky rozpozná kód, a platím jen za přenesená data. Takže mě jedna sms přijde na krásných 10 haléřů 🙂 .

Doufám, že vám tento článek něco přinesl a nyní budete posílat smsky rychleji a pohodlněji. Hlavně to nezneužívejte pro rozesílání spamu.

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!