Jak je to s aktualizacemi od Mozilly | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak je to s aktualizacemi od Mozilly

14 Led 2006

O tom, že Firefox nejde aktualizovat z poslední RC verze, jsem již psal, také jsem se o tom zmiňoval v každém článku o vydání nové verze ;-). Jenže po vydání Thunderbirdu 1.5final se situace opakovala. Při pokusu o stažení aktualizace jsem se dočkal následující informace:
noupdat

To už mě nedalo a rozhodl jsem se, že tomu přijdu na kloub. Na ftp mozilly jsem zjistil, že v aktualizacích pro Thunderbird je dostupná jen aktualizace na RC1 a RC2. Z toho důvodu jsem se dnes obrátil na českou stranu projektu Mozilla. Odepsali mi následující:
Protoze po každem sestaveni RC musi nasledovat testovani, ktere trva v zavislosti na poctu testeru tyden az treba mesic. Behem testovani po sestaveni RC2 se zjistilo, ze chyby ktere se nalezly:
a) nejsou chyby, ktere bylo v planu opravit ve verzi 1.5
b) nejsou natolik zavazne, aby se cele vydani poposunulo o dalsich 14 dni a kolidovalo s vydanim FF 1.5.0.1, a ktere muzou pockat na TB 1.5.0.1
c) nejsou chybym ale pozadavky na nove vlastnosti. Neboli se zjistilo, ze RC2 je dostatecne dobre sestaveni, ktere muze vetsina verejnosti bez ztraty kyticky pouzivat, a proto byl RC2 oznacen za finalni verzi a vydan.

Ponz.: Nechtěla se mi doplňovat diakritika, a proto jsem to nechal tak, jak mi odepsali.
A co z toho vyplývá? To ať si každý přebere sám a vyjádří se do komentářů. Já jen dodám, že by ke každé finální verzi napsat dodatek: Pokud máte poslední RC verzi, tak si tuto verzi nestahujte, protože je shodná. Proč bych měl stahovat zbytečných 6MB navíc? Takže tímto uzavírám problematiku aktualizací ve FF a TB a nadále se tomu již nehodlám věnovat, doufám, že nebudu muset 🙂

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!