Konec Atomu 0.3 | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Konec Atomu 0.3

22 Pro 2005

O tom, že Atom 0.3 už není validní, jste se mohli už dočíst včera u rADa. Atom 1.0 byl schálen už v září, ale do včerejška jsem tomu nevěnoval pozornost, protože Atom 0.3 byl ještě stále validní. V listopadu byl upraven FeedValidator.org tak, že verze 0.3 už je považována za chybu validace. To mě donutilo k tomu, abych upravil ručně psaný ATOM na mém webu a na třídním webu.
Absolutně nechápu novou verzi. Autorům asi připadlo nezbytné přejmenovat <modified> na <updated> („modifikováno“ na „aktualizováno„), <issued> na <published> („vydáno“ na „publikováno„) a další hrátky se slovy. Nyní už je vše validní, ale strávil jsem u toho zbytečný čas, kvůli „debilním autorům“ Atom formátu.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!