Microsoft neplatí sankce a dostane ještě větší | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Microsoft neplatí sankce a dostane ještě větší

22 Pro 2005

Microsoft dostal v březnu 2004 od komise pokutu ve výši 497 milionů eur (asi 14,4 miliardy Kč) za zneužívání dominantního postavení na trhu. Operační systém Windows totiž zdarma obsahoval přehrávač Windows Media Player. Podle komise tím dusil konkurenci, která se na trhu nemohla prosadit se svými vlastními produkty, které zdarma nejsou. Microsoft se proti rozhodnutí odvolal, ale nejvyšší soud Evropské unie odvolání zamítl.

Evropská komise nyní zjistila, že se Microsoft důsledně neřídí sankcemi, které mu dříve vyměřila. A proto teď hrozí, že bude chtít po Microsoftu až dva miliony eur denně. Dále požaduje, aby Microsoft poskytoval dokumentaci k počítačovému rozhraní a umožnil konkurenčním výrobcům serverů upravit návrh svých produktů tak, aby si bez problémů rozuměly se všemi prvky operačního systému Windows. Microsoft má pět týdnů na to, aby na stížnost komise zareagoval. Má také nárok na to, aby v této věci nejdříve podal ústní vysvětlení.
Zdroj: iDNES.cz

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!