K čemu jsou dobré RSS kanály | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

K čemu jsou dobré RSS kanály

3 Pro 2005

Pokud ještě stále používáte informace o aktualizaci na stránkách pomocí informačních emailů nebo každodenním ručním kontrolováním, jestli se něco náhodou nezměnilo, probuďte se! Existuje mnohem pohodlnější a rychlejší způsob, jak tyto informace získávat.

RSS slouží pro popis aktuálního obsahu webové stránky. Pro zpracování RSS se používají čtečky, do kterých zadáte adresy jednotlivých RSS kanálů webů, které navštěvujete, a potom se na jednom místě dovíte, zda vyšel nový článek nebo příspěvek do weblogu, aniž byste museli všechny weby pracně procházet.

Pro čtení RSS kanálů můžete použít český freeware RSSPoint nebo shareware FeedDemon. Nebo můžete využít vestavěnou čtečku v internetovém prohlížeči. Já osobně používám čtečku v Opeře. Pokud si do Firefoxe přidáte plugin, tak můžete taky spravovat RSS kanály.

Existují i on-line RSS čtečky, kde se zaregistrujete, a nastavíte oblíbené weby, např.:

Zajímavá služba je Blogportál. Je to seznam RSS kanálů českých a slovenských blogů. Po zaregistrování se, si můžete do oblíbených přidávat blogy, které jsou v katalogu. Potom si už jen velmi jednouše můžete číst, co se děje na české a slovenské bloggerské scéně 🙂 .

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!