Pokus o pirátství jako trestný čin | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Pokus o pirátství jako trestný čin

25 Lis 2005

Pokud projde americkým kongresem vyhláška, která se nyní chystá, může být každý v USA postižen i za pokus neoprávněné kopírování hudby, filmů i software.

Podle nové vyhlášky by pak mělo být možné zabavit obviněným zisky z prodeje nelegálních kopií, ale také třeba prázdná media, která by mohla být k nekalé činnosti použita. Tato vyhláška má být součástí iniciativy, v níž chce Bushova vláda dokázat, že velmi bojuje proti pirátství, takto to alespoň tvrdí nejvyšší žalobce Alberto Gonzales. Podle jeho prohlášení chce také vláda použít jakékoliv možnosti bojovat s pirátstvím. Proti tomu se hned staví Public Knowledge, kteří hájí zájmy spotřebitelů na používání jejich majetku.
Americká vláda se snaží účinně bojovat proti nelegálnímu šíření software už nějakou dobu, např. v minulosti uvedla v platnost vyhlášku, jež je účinná proti výměnným sítím. Dnes provozovatel P2P sítě Kazaa musí na základě rozhodnutí australského soudu zablokovat vyhledávání písní populárních interpretů, např. Eminem, Madonna nebo Kylie Minogue.
Kdo ví, čeho se ještě dočkáme 🙂 .

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!