Killer aplikace pro 3G aneb P2P v mobilu | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Killer aplikace pro 3G aneb P2P v mobilu

25 Lis 2005

Killer aplikací je označována služba, která je tak užitečná, že lidé jsou kvůli ní ochotni pořídit nový produkt: počítač, herní konzoli nebo třeba přejdou na jiný operační systém, více na Wikipedii.

O killer aplikacích se dlouho mluvilo v souvislosti se sítěmi třetí generace. Hledala se služba, která by vyvážila obrovské náklady operátorů s výstavbou sítí a pořízením licencí a služba, kvůli které budou mít uživatelé důvod přejít na 3G. Nic takového se nenašlo a operátoři se s tím smířili a začali se utěšovat, že to nějak půjde i bez ní.
Na serveru mobilmania.cz dnes vyšel článek Máme killer application pro 3G: porno, warez, MP3, zkrátka P2P, ve které testují killer aplikaci Symella pro smartphony se Symbianem S60. Více podrobností, popis ovládání… naleznete v již zmíněném článku.
Klient Symella dokáže, ale pouze stahovat, soubory nesdílí. Provozovatelé výměnných sítí budou muset vymyslet, jak zabránit, aby uživatelé s mobily pouze nesosali. Sítě P2P jsou totiž postaveny na sdílení – výměnou za poskytnutí vlastních dat můžete stahovat od ostatních a s mobilem se tato rovnováha narušuje.

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!