Chinaski - Dobře Vydařenej Den | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Chinaski – Dobře Vydařenej Den

12 Lis 2005

Dnes jsem si při odpoledním relaxování pustil DVD skupiny Chinaski a opět jsem podlehl závažnému psychickému problému 🙂 , který řeší frontman skupiny Michal Malátný.

Na většině koncertních DVD je záznam koncertu, klipy, které je možno vidět v TV, diskografie a toť vše. Celkem normální a zaběhnutý standart. Toto DVD se ale odlišuje tím, že je vytvořeno jako film. Samotný film je dlouhý hodinu a deset minut a skládá se z devíti koncertních písní (mohlo jich být víc), krátkých profilů jednotlivých členů skupiny a to vše prolíná již zmiňovaný problém. Vždy se díváte na právě probíraného muzikanta a posloucháte komentáře jeho spoluhráčů, hodnotící (někdy celkem nevybíravě) zejména jeho povahové vlastnosti.
Ve filmu jde o to, že despotický kapelník a bubeník Pavel Grohman bez diskuse rozhodl, že Chinaski budou na koncertech hrát úspěšnou skladbu Vinárna u Valdštejna, která obsahuje „nepěkná vulgární slova“, která Malátný nechce zpívat. Obzvláště vydařený je jeho telefonát na linku psychické pomoci či úvahy, zda kvůli tomuto sporu neopustit kapelu. Píseň nakonec zpívá, ale bez písmena K. Už tušíte jaké je to sprosté slovo? Celou písničku zpívá tedy bez písmena K a konec, kde jsou ony sprostá slova, zazpívá naplno i s písmenem K. Takže posluchači nejsou připraveni o tuto pasáž 🙂 .
Kromě filmu na DVD dále naleznete i všechny dosavadní klipy. Vše si samozřejmě můžete pustit zvlášť ze zajímavě provedeného menu. Díky zvukovému formátu Dolby Digital 5.1 a obrazovému formátu 4:3 si DVD můžete naplno vychutnat.
A na závěr citace textu písně se sprostými slovy: „Ty kurvo, zkurvená„.

Martin Buchta | Kategorie: Hudba, TV

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!