Rádio, které hraje podle vás | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Rádio, které hraje podle vás

24 Říj 2005

Jistě se často při debatě dostanete na téma, co posloucháte za hudbu, web last.fm na to může odpovědět za Vás. Dokonce Vám najde přátele se stejným hudebním vkusem, doporučí a dokonce i přehraje muziku, která Vám sedne.

Systém je vcelku jednoduchý: na webu se zaregistrujete a stáhnete si plugin pro Váš oblíbený hudební přehrávač (Winamp, WMP…), předpokládám, že to bude pro Winamp s mojí češtinou 🙂 .

Poté v nastavení pluginu vyplníte jméno a heslo a plugin začne sbírat informace o tom, co posloucháte. V polovině přehrávané písničky si přečte podle ID3 tagů interpreta a název písničky a při nejbližšim připojení k internetu je odešle na server (není potřeba mít stálé připojení). Jednou z možností, kterou last.fm nabízí, je slučování do skupin a vyhodnocování statistik pro celou skupinu. Je možné slučovat se na základě jakýchkoli kritérií – oblíbené skupiny, webové stránky atd. Dovolil jsem si založit skupinu Buchtič’s fans – statistiky jsou generovány až pro skupiny nad 15 členů, tak doufám, že tuto hranici naplním. Další možnost (kterou jsem zatím nestihl vyzkoušet) je rádio, které hraje podle toho co se vám líbí (zjišťuje to podle statistik). K tomu potřeba stáhnout z jejich stránek speciální přehrávač. Pokud by někoho zajímalo co poslouchám, tak se to dozví tady.

Plugin do Winampu stáhnete zde, češtinu ode mně do pluginu stahujte tady (ale řekl bych že není potřeba, jen pro ty, kteří se s angličtinou nekamarádí, nebo to rádi česky 🙂 ) a přehrávač potřebný k zprovoznění rádia zde.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!