10 věcí, které byste měli vědět o Windows Phone 7.5 (Mango) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

10 věcí, které byste měli vědět o Windows Phone 7.5 (Mango)

28 Zář 2011

Windows Phone je nejmodernější mobilní operační systém se skvělou integrací kontaktů, sociálních sítí, emailů, MS Office a XBOX účtu. Microsoft již rozeslal finální verzi Windows Phone 7.5 výrobcům a postupně někteří uživatelé začínají skrz Zune dostávat aktualizace. Než se dostane také na vás, pojďme si shrnout několik faktů a vyvrátit mýty.

1) Mango je kódové označení vývojové verze WP 7.5 a finální verze se na rozdíl od ostatních perníků odprostí od bláznivých názvů a bude se jmenovat čistě jen Windows Phone 7.5

2) Windows Phone 7.5 nepřinášejí nové hardwarové omezení, a proto bude dostupný pro všechna zařízení. Nejen pro nově představená, ale také pro stávající Samsung Omnia 7.

3) V souvislosti s aktualizací Microsoft připravil informační web, kde najdete podrobnosti o systému, nových telefonech a návody jak aktualizovat svůj telefon s Windows Phone přes Zune. Rovněž je již dostupný v češtině Marketplace je již dostupný v češtině

4) Aktualizace přinese více než 500 nových funkcí a rozšíření jako je například vylepšený multitasking. Poznámka: funkce copy&paste je dostupná již zhruba od března letošního roku od aktualizace s kódovým označením NoDo.

5) Nezapomnělo se ani na vylepšení sociálních sítí, kdy přibude mj. prolinkování kontaktů také s profily na LinkedIn a k dispozici by měl být také přístup k úložišti SkyDrive.

6) Aktualizací projde také Internet Explorerem 9, který dostane podporu HTML 5 a HD streamů.

7) Přibyde nová aplikace s názvem Bing App, která umožní skenovat QR kódy a Microsoft Tagy pro okamžitý přístup k online informacím. Zajímavou funkcí bude možnost vyfocení přebalu knihy a automatické nalezení podrobností o autorovi, cenách nebo recenzích.

8) Aplikace App Connect umožní vývojářům komplexní aplikace s přístupem k rozšířeným funkcím telefonu jako například vyhledávání a dále vývojáři získají větší možnosti pro zobrazovaný obsah na dlaždicích na úvodní obrazovce.

9) Očekávat můžete také funkci Hotspot rovněž jako připojení se ke skrytým WiFi sítím.

10) Nová zařízení na Windows Phone 7.5 již představil Samsung (Omnia W), či HTC (Radar, Titan). Se svým modelem přijdou také další u nás ne zrovna moc rozšíření výrobci, ale pravděpodobně všichni jsme nejvíce zvědavi na výtvor od Nokie.

Zdroj: ARN

Podrobnosti o aktualizaci Mango a zkušenosti z reálného používání očekávejte brzy.

Martin Buchta | Kategorie: Mobil & tablet

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!