Zapomeňte na kopie, Opera 9.5 již dnes | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Zapomeňte na kopie, Opera 9.5 již dnes

12 Čvn 2008

Nečekejte na pomalou kopii Opery v podání Firefoxu 3.0, Opera 9.5 je tu již dnes. Vše máte k dispozici v jedné instalaci, nemusíte stahovat spousty doplňků a na většinu z nich čekat, než budou kompatibilní s novou verzí. Nové rychlejší jádro, nový výchozí vzhled, geniální systém záložek a jeho synchronizace s vaším účetem na my.opera.com, speeddial, RSS čtečka, e-mailový klient, gesta myší, vylepšené vyhledávání a spoustu dalších novinek a funkcí, které Firefox nabízí jen v bídné kopii nebo jejich kopii nabídne až ve verzi 4.

Opera toho v sobě obsahuje spoustu, ale i tak je mnohem rychlejší, než Firefox se spousty doplňky, protože Opera to obsahuje v základu a je to kompatibilní a odladěné. A navíc, některé funkce se zapnout až poté, co je poprvé použijete. Takže se s nimi nemusíte setkat a není pravda, že se jedná o těžkopádný přeplácaný balík. Navíc celý vzhled je plně konfigurovatelný, takže je jen na vás, jaká tlačítka a lišty si necháte zobrazené.

Opera, jediný originál

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!