Připojujeme a sledujeme O2 TV pomocí powerlinů | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Připojujeme a sledujeme O2 TV pomocí powerlinů

8 Čvc 2014

Nedávno jsme si obecně pověděli o tom, jak lze pomocí powerline adaptérů snadno a rychle připojit chytrou televizi k internetu. Tentokrát si ukážeme, že stejný postup lze použít při zprovoznění O2 TV a po elektrických drátech je možné přenášet také televizi.

Představte si, že V/ADSL modem máte u telefonní zásuvky a to vám stačí, protože se z ostatních zařízení v domácnosti připojujete k internetu bezdrátově. Nyní jste rozhodli, že si přiobjednáte O2TV, jenže najednou stojíte zdánlivě před neřešitelným problémem. Jak dostat signál z modemu do dodávaného set-top-boxu, který potřebujete připojit k televizi umístěné v jiné části bytu/rodinného domu? Jiná možnost, než kabelem neexistuje!

Co si tedy počít, když modem blíže televizoru nepřestěhujete a není technicky možné či nechcete natahovat síťový kabel přes celý dům? Jak již jsme si ukázali v předchozích článcích, přesně tento problém řeší powerline adaptéry, které dokážou data přenášet po elektrických rozvodech. V tomto případě vám postačí kit TP-LINK TL-PA4010, který pořídíte za zhruba 1 200 Kč.

Propojení modemu a televize

Jeden powerline zasunete do zásuvky v blízkosti modemu a ethernetový kabel z něj připojíte do modemu se zdířkou označenou jako TV. Následně druhou powerline zastrčíte do zásuvky poblíž televize a síťový kabel z ní zapojíte do set-top-boxu. Ten už jen propojíte se svou televizí, například HDMI kabelem, a voilá, najednou máte přístup k bohaté programové nabídce a videotéce O2 TV.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!