Miniaplikace na Plochu Windows pro Rádio Beat | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Miniaplikace na Plochu Windows: Rádio Beat v1.6.1

3 Lis 2011

Rádio BeatV mém regionu vysílání rádia Beat bohužel nechytám, tak jsem odkázán pouze na online vysílání, což je další otevřená záložka v internetovém prohlížeči. S příchodem Windows 7 RC jsem si zvykl používat miniaplikace na ploše, tak mě napadlo, proč si nevytvořit vlastní miniaplikaci. Tak jsem si včera večer řekl dost přehrávání v prohlížeči a vytvořil vlastní gadget pro poslouchání rádia Beat.

 

Stáhnout miniaplikaci pro Rádio Beat na Plochu Windows Vista/7

Od doby vydání první verze gadgetu uplynulo více jak rok. Za tu dobu mě napadlo spoustu zlepšováků, které jsem postupně realizoval a nyní aktuální verzi 1.3 uvolňuji veřejně ke stažení. Opraveno bylo několik vážných problémů (s instalací nebo výběrem bitrate), přidány nové funkce (ovládání hlasitosti) a samozřejmě změn dostál samotný vzhled gagdetu. Ostatně podrobnější změny najdete v přiloženém changelogu.

Verze 1.5

V nové verzi byla přidána podpora regulace hlasitosti pomocí kolečka myši. Především byla přidána funkce pro získání právě přehrávané skladby, v případě, že rádio tuto informaci poskytuje. V brzké době se tak můžete těšit na další miniaplikace a navíc včetně informací o aktuální skladbě. Nejnovější verzi miniaplikace pro Rádio Beat můžete stahovat z Buchtič webu.

Verze 1.6.1 [listopad 2011]

Přidány MP3 streamy, nová ikonka miniaplikace a vyladěny drobnosti.

Jak miniaplikaci nainstalovat

V případě, že se vám stáhne soubor jako zip archiv, změňte příponu na .gadget. Poté už jen stačí normálně spustit, potvrdit instalaci a miniaplikace se automaticky přidá na Plochu. Ještě jednou zdůrazňuji, že miniaplikace funguje pouze ve Windows Vista a vyšších. Pokud se vám miniaplikace nezobrazují správně a nefunguje přehrávání, doporučuji přečíst FAQ miniaplikace ve Windows.

Budu rád, za vaše jakékoli připomínky, postřehy, nápady co přidat a vylepšit. Pokud máte zájem o miniaplikaci pro jiné rádio, pište do komentářů nebo mě kontaktujte na email.

Martin Buchta | Kategorie: Hudba, TV Programování Windows

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!