Jak na blokování reklamy v Opeře | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak na blokování reklamy v Opeře

10 Říj 2005

Pokud se vám líbí plugin AdBlock ve Firefoxu pro blokování reklamy a chybí vám něco podobného v Opeře, tak čtěte dále.

Pro filtrování reklamy Vám postačí soubor filter.ini v Document and Setings\uživatel\Data aplikací\Opera\profile. Ale aby jste nemuseli tento soubor vytvářet a psát do něj odkazy reklam, tak si stáhněte Opera Ad Filter. Po nainstalování a spuštění si stáhněte seznam stovek adres (Internet->Get our Ad Server List). Pro blokování i českých reklam si stáhněte filter.ini od MARINAKXe.
Pokud by jste chtěli přidávat vlastní reklamy kliknutím na reklamu, tak si stáhněte WebDev_Menu_V1.2.ini. Soubor na kopírujte do Doc&Set/Opera/profile/menu a doplňte do něj následující řádky:
[Image Link Popup Menu]
—4
Item, „Zablokovat tento odkaz / reklamu“ = Copy image address & Execute program, „C:Program Filesoperafilteroperaadfilter.exe“

Samozřejmě si upravte cestu. Nyní se Vám v kontextovém menu zobrazí odkaz Zablokovat tento odkaz / reklamu a při jeho aktivaci se spustí automaticky Opera Ad Filter, odkaz se zkopíruje do schránky a po stisku Ok se zařadí do filter.ini. Jak jednoduché a účinné :-).

Update

Tohle už je offtopic. Opera v sobě už obsahuje funkci pro blokování obsahu, pomocí níž si zablokujete jaké reklamy chcete.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!