Jak importovat kontakty do Gmailu aneb Jak spojit .vcf soubory | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Jak importovat kontakty do Gmailu aneb Jak spojit .vcf soubory

17 Kvě 2013

Pořídili jste si nový chytrý telefon a nyní řešíte otázku, jak přenést kontakty ze starého mobilu? Pokud nedisponuje WiFi a neumožňuje přímou synchronizaci s Google účtem musíte využít dodávaný software výrobce.

Ovšem Nokia PC Suite, Samsung Kies i PC Companion zpravidla exportuje kontakty pouze jednotlivě do formátu .vcf místo hromadně do formátu .csv. Proto následný přesun stovek kontaktů jeden po druhém může být záležitostí na celé odpoledne. Naštěstí existuje skutečně jednoduché řešení a nemusí kvůli tomu vůbec stahovat a instalovat cvf konvertor. Stačí sloučit VCF soubory do jednoho velkého souboru.

Jak sloučit VCF do jednoho souboru

  1. Otevřete příkazový řádek (hledejte v Nabídce Start nebo stiskněte Win + R a zadejte cmd)
  2. Přejděte do adresáře, kam jste si exportovali jednotlivé kontakty (kupříkladu cd C:\Dokumenty\kontakty)
  3. Zadejte příkaz copy *.vcf vsechnykontakty.vcf

Nyní máte vytvořen soubor vsechnykontakty.vcf, ve kterém jsou sloučeny všechny kontakty a ušetřili jste spoustu času. Ten stačí nyní nahrát do vašeho telefonu nebo rovnou Google účtu a máte všechny kontakty v cloudu a přístupné kdykoli a odkudkoli.

Jak sloučit VCF soubory

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!