ICQ smajlíci jsou sexy, chcete je přidat do IM Trillian? | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

ICQ smajlíci jsou sexy, chcete je přidat do IM Trillian?

11 Úno 2006

Nelíbí se vám originální ICQ klient, který obsahuje reklamy, je náročný a těžkopádný? Používáte místo něj Trillian, ale chtěli byste, aby se vám zobrazovali ICQ smajlíci *THUMS UP*, *DRINK* a další? Žádný problém, čtěte dále a zjistítě, jak implantovat ICQ smajlíky do svého Trillianu. Dále je možné přidat také Skype smajlíky, Windows Live, Jabber a další.

ICQ smajlíci1. Z devianART si stáhněte ICQ5 smilie-set for trillian. Archiv rozbalte do adresáře „Trillian->stixe->plugins“ a v nastavení výchozího skinu vyberte ICQ5 smajlíky. Má to, ale jednu nevýhodu. Tím budete mít k dispozici pouze ICQ smajlíky a to nepřeberné množství smajlíků, které Trillian obsahuje, nebude k dispozici. Nezoufejte, ještě není vše ztraceno. Pokračujte na návod pro pokročilé uživatele.

2. Tento problém lze snadno vyřešit tím, že obsah souboru main.xml, který je v archivu s ICQ smajlíky, zkopírujete do souboru main.xml v adresáři TP21Emoticons-16×16 s výchozími smajlíky, resp. zkopírujte text mezi tagy <prefs> </prefs>. Upozornění: Pouze pro pokročilé uživatele, což nejspíš ti co Trillian používají, jsou.

Pokud se vám do toho nechce a nebo nejste profík, použijte moji distribuci Trillian Cordillera packu s ICQ smajlíky. Distribuci stáhnete z mého webu. Stažený archiv rozbalíte do již zmíněné adresáře plugins a přepíšete původní soubory. Nejdřív si klidně můžete prohlédnout všechny smajlíky, které archiv obsahuje.

Poznámka: Původní návod byl sepsán v roce 2006 na verzi Trillian 3, ale rovněž jej lze aplikovat na současnou verzi Trillianu Astra, resp. Trillian 5.

Aktualizace [Skype smajlíci]

Pokud byste chtěli sbírku smajlíků rozšířit o další, není problém. K dispozici jsou kromě ICQ 5.1 smajlíků, také smajlíci z ICQ 4, Skype, Yahoo, Windows Live Messenger, AIM či Jabber. Instalace je stejná jako u výše uvedených ICQ smajlíků.

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Tipy

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!