Hlasujte o vzniku češtiny pro TuneUp Utilities 2014 (rozhodnuto) | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Hlasujte o vzniku češtiny pro TuneUp Utilities 2014 (rozhodnuto)

27 Lis 2013

Komplexní balík, TuneUp Utilities, pro optimalizaci operačního systému Windows je v našich končinách velmi populární, dost možná i z důvodu, že pro něj již více než 8 let připravuji neoficiální českou lokalizaci. O úspěchu a oblíbenosti mé češtiny ostatně svědčí data, ze kterých vyplývá, že si češtinu pro TuneUp Utilities po opadnutí prvotního zájmu stáhne každý měsíc v průměru 500 uživatelů. Zní to hezky, o tom žádná, ovšem s blížícím se příchodem nové verze stojím před dilematem, zda dále pokračovat v tradici a připravit češtinu také pro TuneUp Utilities 2014.

Aktualizace: Čeština do TuneUp Utilities 2014 je ke stažení!


Možná si říkáte, proč najednou stojím před těžkým rozhodnutím. Důvod je prostý, TuneUp Utilities je již od verze 2013 vydáván oficiálně v češtině, byť ne úplně od prvního buildu. O tom samozřejmě uživatelé, kteří TuneUp používají již od začátku, zpravidla nevědí. Ale od nové verze očekávám výrazný obrat karet a svým způsobem, kdybych pokračoval v práci na lokalizaci, by šlo o duplicitní a zbytečnou činnost.

Na druhou stranu důvodů, proč pokračovat, je hned několik. Za oficiální lokalizací nestojím já, protože již dříve nebyla s autory domluva, natož nyní, když patří AVG Technologies. Navíc česká pobočka AVG nemá o celé situaci prakticky žádné informace natož způsob, jak by mohla samotný proces ovlivnit. Proto oficiální čeština nedosahuje takových kvalit jako ta moje, což je typické pro překlady angličtiny, které řeší agentura z jiné země. To ostatně patrné též z vašich e-mailů, ve kterých vidím, že moji práci oceňujete, chválíte ji a podporujete.

Proto vám chci dát prostor, vyjádřit se k dalšímu vývoji. Dejte mi tedy prosím zpětnou vazbu na češtinu pro TuneUp Utilities a vyjádřete svůj názor v níže přiložené anketě. Budoucnost závisí na vašem rozhodnutí.

[poll id=“2″]

Aktualizace [listopad 2013] – čeština bude!

Práce na češtině pokračují a níže přikládám důkaz místo slibů. Kromě toho přijde jedno velké odhalení, které částečně s tímto produktem souvisí.

Čeština do TuneUp Utilities 2014

Martin Buchta | Kategorie: Češtiny

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!