Coraabia – česká online sběratelská karetní hra | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Coraabia – česká online sběratelská karetní hra

10 Říj 2011

Coraabia logoMáte rádi karetní hry, RPG a což takhle všechno dohromady? Tak právě pro vás je určena novinka Coraabia, první česká online zdarma dostupná RPCG (Role-Playing Card Game) hra. Chcete přístup do uzavřené bety?

Celý děj hry se odehrává na planetě zvané Coraab, což je taková skládka ve vesmíru Coraabia (odtud název hry). Samotné dějiny budou určovat hráči dle frakcí, které zrovna budou vyhrávat. Na planetě, jestli se tomu dá říkat planeta vhodné místo k bydlení, sídlí pět frakcí, z nichž každá má svůj vlastní příběh, historii a bojový styl. Při hře je vhodné sledovat neustále soupeřovy karty a podle toho plánovat hru. Možností jak vyhrát je nespočet a sami se budete divit, že ze zdánlivě prohraného kola je možné vyjít jako vítěz. Někdy je výhra i ta, že ačkoli nic nezískáte, seberete soupeřovi karty a pár bodů k tomu. Momentálně ještě nejsou úplně všechny frakce vyvážené, ale kluci z ARK8 na tom pracují.

Coraabia je takový mix několika karetních žánrů, ale má svůj osobitý styl a filozofii a to ji odlišuje. Každá karta má čtyři parametry a to Nebezpečnost, Intelekt, Vitalitu a Karmu. Chvilku vám bude trvat než se rozkoukáte, zjistíte jak hrát a co na jaké karty platí a k čemu jsou jednotlivá kouzla dobrá, ale brzy se do hry dostanete. Navíc jednotlivá kola jsou rychlá (zhruba 5 minut), takže se nenudíte.

Hra běží ve Flashi díky čemuž je multiplatformní, ale na backgroundu je Java. Nevyžaduje instalaci a neměl by být problém s hraním i na mobilních zařízeních vyjma pseudo Apple produktů, které nepodporují Flash. Prostě jen nastartujete webový prohlížeč, zalogujete se a hrajete. Další zajímavostí je, že na vizuální stránce a jednotlivých postavách se podíleli grafici z celého světa včetně předních grafiků z BioWare.

Coraabia bude zdarma dostupnou hrou, ale samozřejmě autoři se nebrání příspěvku. Dle jeho výše získáte určitý balík karet a množství boosterů. Nebude chybět ani směnárna, kde si s ostatními hráči budete moci karty měnit. V budoucnu se kromě češtiny plánují také lokalizace do dalších světových jazyků. Vydání plné hry je plánováno na letošní podzim, ale pokud byste chtěli získat exkluzivní přístup do probíhající beta verze, napište do komentářů něco o svém vztahu ke karetním hrám, a co si myslíte, že je na Coraabii zajímavé a s největší pravděpodobností je kód do bety váš. Nezapomeňte na email, abych měl možnost vás kontaktovat. Nabídka je omezena, platí pro pět nejlepších příspěvků.

Další informace o Coraabii hledejte na oficiálním webu nebo facebookové stránce.

Aktualizace: Nyní je již Coraabia otevřená pro veřejnost, neváhejte a zapojte se. Pozor, stále je zdarma.

Martin Buchta | Kategorie: Počítačové hry

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!