Windows 8 ke stažení již dnes a zdarma | Buchtič blog o IT a PC Buchtič blog

... je jedním z nejnavštěvovanějších tuzemských blogů zabývajících se IT a češtinami do programů a her. Pokud máte problém nejen
s počítačem pravděpodobně u mě naleznete řešení, případně si o něj napište. Zajímám se rovněž o herní průmysl a internet věcí - každý produkt pořádně prověřím. Přiblížíme si tvorbu webových prezentací a budeme cestovat po světě skrz Google Earth. »

 

Windows 8 ke stažení již dnes a zdarma

29 Úno 2012

Microsoft dodržel původní plán a dnes, tedy 29. 2., uvolnil Customer Preview připravovaného operačního systému Windows 8 v 32-bitové i 64-bitové verzi. Pokud jej chcete vyzkoušet, stačí zasurofvat na web Microsoftu, kde si skrz online downloader můžete stáhnout nejnovější verzi Windows 8 stáhnout. Tento způsob je trochu nepraktický a má omezení v tom, že jej musíte instalovat přímo z prostředí systému ať již na stávající diskový oddíl nebo na oddíl jiný.

Windows 8 instalace

Windows 8 ISO download

V případě, že dáváte přednost ISO souboru, abyste si Windows 8 vyzkoušeli nejprve ve virtuálním stroji, mám pro vás odkazy, které potřebujete.

Windows 8 Customer Preview 64-bit 3.3 GB (English)

Windows 8 Customer Preview 32-bit 2.5 GB (English)

Licenčních klíčů již na internetu naleznete velké množství. Pokud se vám nechce žádný hledat, zkuste DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J

V brzké době můžete očekávat první dojmy z používání Windows 8 a poznatky o tom, zda jsou již v této fázi vhodné jako primární operační systém.

Hardwarové požadavky

Pro nainstalování a hladký běh Windows 8 budete potřebovat alespoň:

  • CPU běžící na frekvenci 1 GHz
  • 1 GB RAM (32bit), resp. 2 GB RAM (64bit)
  • 16 GB volného místa na pevném disku (32bit), resp. 20 GB (64bit)
  • grafickou kartu s podporou DirectX 9 s WDDM 1.0

Požadavky jsou vskutku přívětivé, ne-li lepší než u Windows 7.

Související články

Martin Buchta | Kategorie: Internet, IT Tipy

← Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli!